Odkazy související s MS F3B 2009 v Ivančicích (doplněno 10.8.)

Mistrovství světa se blíží hodně rychlým tempem. Chtěl bych zde, na jednom místě, publikovat odkazy související s touto akcí. Pokud něco naleznete, dejte vědět třeba do komentářů, doplním to.

Oficiální web MS F3B 2009
Letiště MS F3B 2009
Startovní listina a výsledky SP a MS F3B 2009 na RC Solutions (nové)

F3B tým USA a vlákno na RC Groups (nové)
F3B tým Francie
F3B tým Německa
F3B tým Švýcarska
F3B tým Holandska a jejich blog (nové)
F3B tým RSA (Jižní Afrika)
F3B tým Belgie a odkaz na videa (nové)
F3B tým Ruska
F3B tým Japonska (příjemné počteníčko)
F3B tým Norska (nové)
F3B tým Švédska (nové)

7 comments to Odkazy související s MS F3B 2009 v Ivančicích (doplněno 10.8.)

  • Vlaďa

    Romane,z tvého webu je patrné,že pravděpodobně MS F3B 2009 pořádáš ty a ne
    RC model klub Brno. Na stránkách MS jsou pouze nejnutnější věci.?????
    Vl.

  • Ahoj Vláďo, web MS byl se měl konečně rozhýbat snad příští týden. Co je na webu MS, to nemohu teď ovlivnit.

  • Roman Vojtěch

    Neděle 6:30
    Zdravím Vás všechny. Zdá se, že jsem dostal trochu do problémů se svým noťasem(možná nejen s ním). Pokusím se to v dohledné době vyřešit, ale jediné východisko bude asi cesta do Prahy někdy přes noc. V tomto okamžiku tedy příspívám na svůj web jako běžný host.

    Včera (sobota) jsme odlétali 1 celé kolo a termiku z kola druhého. Velkým zážitkem byly průlety, kdy se letělo 34, 34, 33, 30 a myslím 27. Byl to opravdu masakr. Pouze jsme se s Jardou Hlávkem modlili za naše zvoníky, aby neudělali žádnou chybu. Zvládli to precizně a sklidili potlesk na otevřené scéně. Všichni uznale pokyvují hlavou a oceňují, že vše běží bez podstatných problémů. Největší zásluhu na tom má Jarda Hroch s Michalem Behenským. Jarda jako startér a Michal jako „táta“ všech zvoníků. Já přihlížím a tvářím se dost nekompromisně. Výsledkem je, že nikdo nic nereklamuje. A o tom to je (smích).

    Dnes začínáme po ránu průlety a pokračujeme rychlostí druhé kola. Pokud bude čas a technika, tak Vám napíšu až v pondělí brzo ráno.

    P.S. Zahajovací ceremoniál byl s malými mažoretkami dokonalý a myslím, že se líbil. Celé zahájení bylo krátké a všichni to ocenili, že nemusí poslouchat tříhodinové projevy potentátů.

    Měj te se

  • Roman Vojtěch

    Úterý 6:30
    Za poslední dva dny se toho odehrálo poměrně dost. Ukončili jsme světový pohár, přežili nedělní vichřici a zahájili Mistrovství světa. Pokud bych se krátce vrátil k vichřici, která zasáhla celý areál z neděle na pondělí, tak podle záznamů meteostanice zde na budově, dosahoval vítr rychlosti až 32m/s (téměř 120km/h) po dobu 10minut. Snažili jsme se zachraňovat stany a modely v nich.

    Celá jižní strana tábora resp. hangáry týmů na této straně přežila díky Jardovi „Hrochovi“ Hlávkovi. Ve zmatku a bouři zavazoval části stanů, které byly otevřené na tuto stranu. Pokud by toto neudělal, tak si myslím, že jsme mohli jet v pondělí ráno domů. Polovina týmů by byla bez modelů.

    V jeden okamžik, kdy belgický stan visel na ochranné síti a kluci se ho snažili ze sítě stáhnout, šlo doslova o život. Pokud by některý z hlavních hangárů nevydržel nápor větru a byl by vytržený z patek, tak to s lidmi bojujícími o belgický stan dopadlo hodně bledě. Na kluky jsem křičel ať se na to vykašlou a ať zmizíme. V okamžiku, kdy jsme stan pustili, zmizel někde ve tmě směrem na Ivančice. Z tohoto okamžiku má i fotku. Jsou na ní kapky vody velké jako golfové míčky.

    V pondělí ráno jsme tedy MS zahájit nemohli, protože se řešily škody a nemohli jsme soutěžící pustit na startovací plochu. Zůstala by za nimi spoušť. Nicméně v 10:45 jsme začali a bez jediné chyby odletěli celé první kolo a termiku z druhého. Kluci (Petr, Honza a Jirka) jsou zatím v družstvech na druhém místě a tak je spokojenost. Samozřejmě vůbec nic to neznamená, ale jak konstatoval Jirka Tůma, lepší v průběhu ztrácet než dohánět. Začínáme v 8:00 průlety a můžete se na nás podívat on-line na webu.

    Mějte se

  • Roman Vojtěch

    Hmmm, tak v tom linku jsem udělal nějakou chybu a na opravu nemám přístup. Adresa je tedy http://www.czechheaven.cz a zvolte odkaz webkamera.

  • Vojtěch

    Netrpělivě jsem čekal nějakou zprávu.Konečně.Umístění našich kluků je zatím vynikající.Jinak příroda je nemilosrdná.Tak se Romane na zítra vyspi a držím všem palce.
    T.

  • Roman Vojtěch

    Středa 7:15

    Ano, kluci si vedou velice dobře. Včera nás z pořadatelského hlediska pronásledovala neuvěřitelná smůla. Chyba rozhodčího (odkládal tlačítko do krabice a to se náhodou stisklo) v poslední skupině průletů zapříčinila asi hodinové zpoždění. Následovaly nekonečné dikuse s ruským pilotem, který celé situace zneužil. Od tohoto okamžiku mám Rusy rád ještě víc než předtím. Stejně tak na rychlosti se rozpršelo před letem posledního soutěžícího (Joakim Stahl) a museli jsme opakovat celou skupinu. Ještě, že jsem už na prvním setkání TM (Team Manažerů) prosadil možnost rozdělení rychlosti na skupiny.

    Fantastickým zážitkem byla rychlosti Steeva Keepa z Autrálie, který během posledního průletu na rychlosti zaletěl plný výkrut asi 3m nad zemí! Všichni stáli s otevřenou pusou a potom se spustil velký aplaus. I s výkrutem byl jeho čas někde nad 15sec.

    Dnes se dá očekávat o něco lepší počasí a tak s tím snad pohneme. Sledujte nás na webkameře.

    Roman